Blog

Tips en ervaringen voor een duurzaam opgeruimd leven

Spullen die weg mogen: 3 tips om ze snel de deur uit te krijgen

Maandenlang staan ze hun lot af te wachten in de gang of garage. Spullen waarvan je hebt besloten dat ze weg mogen. Zo zonde, want je hebt veel tijd en moeite gestoken in het opruimen ervan. En nu staan ze je nog steeds te irriteren. Het is een struikelblok voor veel van mijn klanten en een veelgestelde vraag: wat doe ik met de spullen die weg mogen? Daarom geef ik je 3 simpele tips die het makkelijker maken om spullen snel de deur uit te krijgen.

Open bericht
opgeruimde kledingkast

Hoe ik van mijn kledingkast een capsule wardrobe maakte

Past helemaal bij mij dacht ik, een capsule wardrobe: een garderobe van rond de 33 items die je veelvuldig kan combineren zodat je kast veel uitgebreider lijkt dan ie daadwerkelijk is. Bewust kiezen voor kwalitatief goede en mooie kledingstukken waarmee je outfits kan maken voor iedere gelegenheid. Zo ben je minder gevoelig voor trends en leer je vertrouwen je op je eigen stijl. Maar hoe pak je dat aan? In deze blog vertel ik hoe ik van mijn opgeruimde kast een capsule wardrobe maakte.

Open bericht

Ontspullen is eenvoud en vrijheid: het verhaal van duurzame interieurstylist Iris van Asselt

Iedereen die ik erover spreek heeft zijn eigen persoonlijke redenen om te gaan ontspullen, maar bijna altijd vormt een impactvolle gebeurtenis de aanleiding. Een grote verhuizing, een scheiding, een overlijden, iets wat ervoor zorgt dat je ineens met een nieuwe blik naar (je) spullen gaat kijken. Voor Iris van Asselt was het de reis van Amsterdam naar Tokyo die ze in 2018 met haar man en twee kinderen (destijds 4 en 1) maakte, waarna ze besloot minimalistischer te gaan leven en in een duurzaam tiny house te gaan wonen. Ik interviewde haar om op #elkedagvandeduurzaamheid inspiratie en tips te delen...

Open bericht

Minimaliseren in huis – 5 redenen om te beginnen met opruimen

Opruimen staat vaak onderaan ons prioriteitenlijstje. Onterecht! Want onze overvolle kasten, zolders en schuurtjes belemmeren de weg naar meer rust en balans in ons leven. Ben jij je bewust van de impact die spullen op je kunnen hebben? Ik geef je de 5 belangrijkste redenen om te gaan opruimen en minimaliseren in huis. Ben je klaar om met een frisse blik naar je spullen kijken? Let’s go.

Open bericht
Meer uit minder

Zo haal ik meer uit mijn leven met minder spullen

Van de nood een deugd maken. Dat kan ook met opruimen! Het is voor velen van ons geen geliefde bezigheid, maar we móeten het nou eenmaal regelmatig doen. Hoe laat je het dan in je voordeel werken? Ik vertel het je aan de hand van mijn persoonlijke ervaringen hoe je meer uit je leven haalt met minder spullen.

Open bericht

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Vragen of reacties? Ik lees en beantwoord alles.x
()
x