Waar kan ik met mijn spullen terecht? Dit zijn je afvoerlijnen.

Waar laat al die spullen die weg mogen? In deze blog geef ik je een overzicht van opties waar je spullen kan verkopen, doneren of recyclen. Gebruik dit om voor jezelf een lijstje te maken van snelle en makkelijke ‘afvoerlijnen’. Welke kosten je weinig tijd en geven je een goed gevoel? Dat maakt het wegbrengen van spullen een stuk makkelijker. 

Lees ook mijn tips die je helpen om spullen dit sneller en makkelijker de deur uit te krijgen

Verkopen

 

Doneren

 

Recyclen

 

  • Wecycle inleverpunt in jouw buurt (lampen, batterijen en elektrische apparaten inclusief snoeren en opladers);
  • Oud voor nieuw regeling: Koop je een nieuw apparaat of lamp in een winkel of online?Lever dan gelijk je oude apparaat in bij diezelfde winkel of geef het mee aan de bezorger. Dat kan ook bij online aankopen! (Bron: Milieu Centraal)
  • Milieustraat: kapotte spullen of materialen die hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zoek via de site van jouw gemeente welke mogelijkheden er zijn.
  • Textielcontainer: schoon textiel kan in de kledingcontainer (mag kapot zijn). Zoek via Google Maps de dichtstbijzijnde kledingbak. 

Goede doelen

Op de website Inzameldoelen.nl vind je allerlei goede doelen en duurzame ondernemers die spullen hergebruiken en recyclen. Op deze website kan je heerlijk grasduinen in de mogelijkheden om je spullen een bijzonderen bestemming te geven, als je daar de tijd voor hebt. Ook raad ik je aan om de Opruimbesties podcast aflevering over goede doelen van mijn lieve collega’s Meta en Eva te beluisteren.


Afvoermogelijkheden in Amsterdam

Op onderstaande kaart vind je allerlei afvoermogelijkheden in Amsterdam en omstreken (de regio waar ik werk). Zoals kringloopwinkels en tweedehands winkels, waar je kleding, boeken en andere spullen kan verkopen of doneren.  Door te klikken op de kaart krijg je een lijst met alle namen en adressen te zien. Heb je een tip of wil je jouw initiatief op deze kaart toevoegen? Dat kan hier.

Heb je spullen die niet meer gebruikt kunnen worden, maar waarvan de materialen hergebruikt of gerecycled kunnen worden, breng ze dan naar de milieustraat of recyclepunt in jouw gemeente. Dit is een overzicht van alle afval- en recyclepunten in de gemeente Amsterdam.

 

 

Zie je door de bomen het bos niet meer en zou je graag hulp willen met ontspullen? Laten we eens bespreken wat de mogelijkheden zijn, neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Ontvang maandelijks
opruimtips en inspiratie

Ik vind spam net zo vervelend als jij dus ik zal je e-mail nergens anders voor gebruiken.
Ook mag je de tips op elk moment stopzetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *