Ervaringen van klanten

Betrokken, vriendelijk, verzorgd, attent, aandachtig, oplossingsgericht & vlotte resultaten.
De meerwaarde van Marieke’s begeleiding is dat we opruimklussen geklaard hebben, waar we met z’n tweeën niet aan toekwamen. Marieke brengt structuur aan, ze heeft know-how over opruimen en ze maakt het daarmee lichter. Ook weerstanden zijn welkom bij haar en smelten in haar vlotte aanpak. We zijn een aantal keer probleemloos aan de slag gegaan en genieten van het resultaat, zoals een nieuwe indeling in de keuken en een opgeschoonde en gesorteerde boekenkast. We kunnen Marieke van harte aanbevelen!
girl, boy, woman-3288623.jpg
Marlies & Jeroen
Opruimpakket | Wens: ruimte maken in huis en een opruimroutine / structuur vinden die voor beide werkt
Zonder jouw professionele hulp had ik deze ingewikkelde opruimklus nooit geklaard.
Dank voor je fantastische coaching en praktische mentale steun. Zonder jouw professionele hulp had ik deze ingewikkelde opruimklus nooit geklaard. Ook je empathische reactie wanneer er tijdens het proces emoties opkwamen, was erg fijn voor mij; het hielp mij om weer verder te kunnen. Heel erg veel dank daarvoor!!!
teacher, female, woman
Muriel
Traject op maat | Wens: spullen uit ouderlijk huis opruimen en hulp bij beslissingen over spullen met sentimentele waarde.
Erg inspirerend! Motiverend om wat je al lang van plan was maar niet van de grond krijgt systematisch aan te pakken.
Ik had best een drempeltje om mee te doen met deze cursus. Erkennen dat je zelf niet meer door je eigen troep heen komt is best confronterend... Doordat grote monsterprojecten werden besproken en vervolgens opgedeeld in kleinere deelstapjes, werden ze beter behapbaar. De verhalen van medecursisten over hun persoonlijke 'opruimstrijd' waren humoristisch, ontroerend en herkenbaar.
Tamar
Deelnemer cursus ontspullen | Wens: meer rust, geen stress meer om sociale afspraken te maken binnenshuis
Dit is gewoon een hele goede cursus en in de tijd van duurzaamheid ook erg relevant.
Marieke doet het op een ontzettend leuke manier, ze is zeer bekwaam. Door de Whatsapp groep krijg je ook een leuk inkijkje in de wereld van anderen.
Marianne
Deelnemer cursus ontspullen | Wens: de studeerkamer leeg zodat deze vrijkomt als kamer voor het kleinkind op komst
Een openbaring: heel fijn om opgeruimd te hebben en dat spullen nu een plek hebben!
Ik was wat sceptisch, maar mijn vriendin wilde heel graag samen onze beide huizen opruimen voordat ze bij mij introk. Het voelde wat onwennig dat iemand me ging vertellen hoe ik zou moeten opruimen. Maar na de eerste stap met Marieke was er meteen resultaat en dat motiveerde enorm! Er kwam een logisch systeem en dingen die eerst rondslingerden kregen een plek. Het grootste project was de zolder, die stond vol met spullen. Nu is er (naast opbergruimte) plek voor een bureau, een klimaatkast voor mijn speciaalbieren, een 'was-station' en de aerial yoga van mij vriendin. Grootste meevaller: door de verkoop van spullen die we niet meer gebruikten hebben we de investering in onze opruimcoach ruim terugverdiend.
Bram
Opruimpakket| Wens: ruimte in huis maken voor een nieuw begin, samenwonen met vriendin
Ik weet nu wat ik wil bewaren en wat ik weg wil doen.
Ik vind opruimen best lastig, maar wil er wél graag mee aan de slag. Daarom was ik gelijk in voor de hulp van Marieke toen een vriend haar aanraadde. Goed voorbereid met haar toolkit kwam ze het kantoor binnen en we gingen meteen aan de slag; heel motiverend. Ik heb zeker een derde van mijn boeken weggedaan waarvan ik recent de eerste verkocht voor €29! Ook ben ik mijn spullen beter ben gaan sorteren en organiseren zodat ik ze makkelijker kan vinden. Maar het meest waardevolle resultaat is dat ik een beter gevoel gekregen heb voor wat ik wil bewaren en wat ik weg wil doen.
Daniël
Opruimsprintje | Wens: een opgeruimde kast in mijn kantoor
Mijn administratie doen is nu zó veel makkelijker!
Administratie was altijd een drama voor mij. Ik vond het niet leuk om te doen, had geen overzicht, bewaarde maar gewoon alles, voor de zekerheid... Ik zag enorm op tegen de afspraak met Marieke, maar ik wilde het heel graag oplossen. Het resultaat was mindblowing... ik weet niet waar ik al die jaren zo moeilijk over heb gedaan. Ik heb overzicht over welke papieren en documenten ik moet bewaren en hoe. Alles zit in 2 klappers. Als nu de post binnenkomt, weet ik meteen hoe ik het moet aanpakken. Het scheelt me ruimte en vooral veel tijd! Fantastisch.
willeke
Willeke
Opruimsprintje | Wens: administratie opruimen en opgeruimd houden
Een opruimcoach is écht van meerwaarde, òok als je al een opruimer bent.
Ik zag erg op tegen het opruimen van een enorme kast vol spullen uit mijn ouderlijk huis. Alleen al het idee dat ik het niet alleen hoefde te doen zorgde ervoor dat ik met energie en enthousiasme van start ging. Al doende ging ik met Marieke op zoek naar een plan, een systeem voor de spullen. In no-time werd overzichtelijk wat er moest gebeuren. Als ik twijfels had of écht niet wist wat ik ergens mee aan moest kon Marieke uitzoomen en een ander perspectief bieden, waardoor ik alsnog een knoop kon doorhakken. Naast ruimte in mijn werkkamer heb ik nu een concreet plan waarmee ik de klus in de komende tijd zelf kan afmaken.
Marieke
Opruimsprintje | Wens: spullen uit ouderlijk huis opruimen, plaats maken in de werkkamer
Méér dan opruimen; een aanpak geleerd die ik kan blijven toepassen.
Ik wilde de kamer van mijn dochter aanpassen zodat ze zich zelfstandig kan aankleden en haar eigen speelgoed en boekjes pakken. Daarvoor moesten we ruimte maken in een grote kast met schuifwand die volstond met allerlei spullen, zoals admin, fotoboeken en herinneringen. Fijn vond ik dat Marieke niet eerst ging uitleggen, maar dat we meteen begonnen. Al doende gaf ze mij tips en leerde ik hoe ik het opruimen kan aanpakken. Bijvoorbeeld hoe ik kleding het beste kan opvouwen en hoe ik voorkom afgeleid te raken door herinneringen of het opbergen van spullen elders in huis. We hebben de hele klus dan ook in 3,5 uur afgekregen. Mijn dochter was evenals ik heel erg blij met haar 'nieuwe kamer'! 
Frederieke
Opruimsprintje | Wens: van babykamer naar peuterkamer
A fresh perspective to help you zoom into what really matters in life.
I was interested in a more minimalist lifestyle, but never saw myself going into extremes. What Marieke helped me understand is that I am in control of what my life will look and feel like, and that tidying is a way to have more time and energy to devote to the people, activities and things that are most important to me. Having someone like Marieke coach you to find what works for you is tremendously valuable. Having clarity in my head about why I am disposing of things allowed me to even convince my husband to get rid of some his belongings, which I did not think possible at first. I can say with confidence that most of the things we own really bring us joy, and we have internalized the habit of questioning if something has served its purpose and is ready to move on.
Xiao
Opruimpakket | Wish: Tidy up belongings before moving house

Aarzel niet om contact op te nemen en je vragen te stellen, ik sta je graag te woord.