Ervaringen van klanten

Betrokken, vriendelijk, verzorgd, attent, aandachtig, oplossingsgericht & vlotte resultaten.
De meerwaarde van Marieke’s begeleiding is dat we opruimklussen geklaard hebben, waar we met z’n tweeën niet aan toekwamen. Marieke brengt structuur aan, ze heeft know-how over opruimen en ze maakt het daarmee lichter. Ook weerstanden zijn welkom bij haar en smelten in haar vlotte aanpak. We zijn een aantal keer probleemloos aan de slag gegaan en genieten van het resultaat, zoals een nieuwe indeling in de keuken en een opgeschoonde en gesorteerde boekenkast. We kunnen Marieke van harte aanbevelen!
girl, boy, woman-3288623.jpg
Marlies & Jeroen
Wens: ruimte maken in huis en een routine/structuur vinden voor het opgeruimd houden die voor beide werkt
Zonder jouw professionele hulp had ik deze ingewikkelde opruimklus nooit geklaard.
Dank voor je fantastische coaching en praktische mentale steun. Zonder jouw professionele hulp had ik deze ingewikkelde opruimklus nooit geklaard. Ook je empathische reactie wanneer er tijdens het proces emoties opkwamen, was erg fijn voor mij; het hielp mij om weer verder te kunnen. Heel erg veel dank daarvoor!!!
teacher, female, woman
Muriel
Wens: spullen uit ouderlijk huis opruimen en hulp bij beslissingen over spullen met sentimentele waarde.
Een openbaring: het is fijn opgeruimd te hebben en dat spullen nu een plek hebben!
Ik was wat sceptisch, maar mijn vriendin wilde heel graag samen onze beide huizen opruimen voordat ze bij mij introk. Het voelde wat onwennig dat iemand me ging vertellen hoe ik zou moeten opruimen. Maar na de eerste stap met Marieke was er meteen resultaat en dat motiveerde enorm! Er kwam een logisch systeem en dingen die eerst rondslingerden kregen een plek. Het grootste project was de zolder, die stond vol met spullen. Nu is er (naast opbergruimte) plek voor een bureau, een klimaatkast voor mijn speciaalbieren, een 'was-station' en de aerial yoga van mij vriendin. Grootste meevaller: door de verkoop van spullen die we niet meer gebruikten hebben we de investering in onze opruimcoach ruim terugverdiend.
Bram
Whisky- en bierbrouwer | Wens: ruimte in huis maken voor een nieuwe begin, samenwonen met vriendin
Een opruimcoach is écht van meerwaarde, òok als je al een opruimer bent.
Ik zag erg op tegen het opruimen van een enorme kast vol spullen uit mijn ouderlijk huis. Alleen al het idee dat ik het niet alleen hoefde te doen zorgde ervoor dat ik met energie en enthousiasme van start ging. Al doende ging ik met Marieke op zoek naar een plan, een systeem voor de spullen. In no-time werd overzichtelijk wat er moest gebeuren. Als ik twijfels had of écht niet wist wat ik ergens mee aan moest kon Marieke uitzoomen en een ander perspectief bieden, waardoor ik relatief eenvoudig alsnog een knoop kon doorhakken. Naast ruimte in mijn werkkamer, heb ik nu een concreet plan waarmee ik de klus in de komende tijd zelf kan afmaken.
Marieke
Zakelijk tekenaar | Wens: spullen uit ouderlijk huis opruimen, plaats maken in de werkkamer
Mijn administratie doen is nu zó veel makkelijker!
Administratie was altijd een drama voor mij. Ik vond het niet leuk om te doen, had geen overzicht, bewaarde maar gewoon alles, voor de zekerheid... Ik zag enorm op tegen de afspraak met Marieke, maar ik wilde het heel graag oplossen. Het resultaat was mindblowing... ik weet niet waar ik al die jaren zo moeilijk over heb gedaan. Ik heb overzicht over welke papieren en documenten ik moet bewaren en hoe. Alles zit in 2 klappers. Als nu de post binnenkomt, weet ik meteen hoe ik het moet aanpakken. Het scheelt me ruimte en vooral veel tijd! Fantastisch.
willeke
Willeke
Yoga studio eigenaar | Wens: administratie opruimen en opgeruimd houden
Ik weet nu wat ik wil bewaren of wegdoen, en waarom.
Ik vind opruimen best lastig, maar wil er wél graag mee aan de slag. Daarom was ik gelijk in voor de hulp van Marieke toen een vriend haar aanraadde. Goed voorbereid met haar toolkit kwam ze het kantoor binnen en we gingen meteen aan de slag; heel motiverend. Ik heb zeker een derde van mijn boeken weggedaan waarvan ik recent de eerste verkocht voor €29! Ook ben ik mijn spullen beter ben gaan sorteren en organiseren zodat ik ze makkelijker kan vinden. Maar het meest waardevolle resultaat is dat ik een beter gevoel gekregen heb voor wat ik wil bewaren en wat ik weg wil doen.
Daniël
Zelfstandig conceptontwikkelaar & vormgever | Wens: een opgeruimde kast in mijn kantoor
Méér dan opruimen; een aanpak geleerd die ik kan blijven toepassen.
Ik wilde de kamer van mijn dochter aanpassen zodat ze zich zelfstandig kan aankleden en haar eigen speelgoed en boekjes pakken. Daarvoor moesten we ruimte maken in een grote kast met schuifwand die volstond met allerlei spullen, zoals admin, fotoboeken en herinneringen. Fijn vond ik dat Marieke niet eerst ging uitleggen, maar dat we meteen begonnen. Al doende gaf ze mij tips en leerde ik hoe ik het opruimen kan aanpakken. Bijvoorbeeld hoe ik kleding het beste kan opvouwen en hoe ik voorkom afgeleid te raken door herinneringen of het opbergen van spullen elders in huis. We hebben de hele klus dan ook in 3,5 uur afgekregen. Mijn dochter was evenals ik heel erg blij met haar 'nieuwe kamer'! 
Frederieke
Learning & development professional | Wens: van babykamer naar peuterkamer
A fresh perspective to help you zoom into what really matters in life.
I was interested in a more minimalist lifestyle, but never saw myself going into extremes. What Marieke helped me understand is that I am in control of what my life will look and feel like, and that tidying is a way to have more time and energy to devote to the people, activities and things that are most important to me. Having someone like Marieke coach you to find what works for you is tremendously valuable. Having clarity in my head about why I am disposing of things allowed me to even convince my husband to get rid of some his belongings, which I did not think possible at first. I can say with confidence that most of the things we own really bring us joy, and we have internalized the habit of questioning if something has served its purpose and is ready to move on.
Xiao
Experienced business and finance executive | Tidy up belongings before moving house

Leer over ontspullen & duurzaam leven

Wens je al tijden een opgeruimd huis? Kost opruimen je veel tijd, maar is het snel weer een zooitje? Dan is mijn cursus ontspullen een hele laagdrempelige manier om deze zinvolle vaardigheid te leren! Ben je op zoek naar een inspirerende workshop over ontspullen of  duurzaam leven? Ik neem jouw publiek graag mee in de stappen die je kan zetten, hoe je een duurzaam effect bereikt en er tegelijk ook veel plezier en voldoening uit haalt.  

Orden je kledingkast met een opruimcoach en je wordt er iedere dag blij van.

Cursus ontspullen

Op 5 april 2022 start de online cursus ‘Ontspullen: zo breng je rust in huis’ (groepsgrootte 7-15 personen). Daarin leer je:

Workshop: ontspullen / duurzaam leven

Ben je op zoek naar een inspirerende workshop over ontspullen of duurzamer leven? Ik laat zien aan de hand van de theorie, praktische tips, voorbeelden en eigen ervaringen, hoe jij hiermee concreet aan de slag kan.

Tips en inspiratie: nieuwsbrief

Ik geef mensen graag een frisse blik op opruimen (en frisse moed!). Ontvang jij graag ieder kwartaal een dosis tips en inspiratie in je inbox? Schrijf je in (geen spam en je kan je het op elk moment stopzetten)

Toch liever eerst kennismaken of een persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk! Ik sta je graag te woord.