Ontspullen: zo breng je rust in huis

Wens je al tijden een opgeruimd huis? Kost opruimen je veel tijd, maar is het snel weer een zooitje? Je bent niet de enige. Velen van ons hebben het nooit écht geleerd, terwijl het een hele zinvolle vaardigheid is.

Rommel is ongezond en kan stress veroorzaken. Daarom is het zo belangrijk dat je van je huis een plek weet te maken waar je tot rust kan komen en jezelf kan zijn. Je spullen dienen jou daarbij te helpen. Maar, al te vaak zijn onnodige en ongebruikte spullen ons tot last. Wie slim is neemt daar afscheid van: dat is ontspullen.

Dat iets ‘simpels’ als opruimen je leven kan veranderen, daar geloof ik in. Maar makkelijk is het vaak niet. Het helpt dan als je het niet alléén hoeft te doen.

We gaan het samen doen

In deze cursus neem ik je bij de hand en gaan we samen aan de slag. Waar begin je, hoe pak je het aan en wat doe je als het lastig wordt? Je leert:

  • stapsgewijs je huis ontspullen met hulp van de juiste voorbereiding en een concreet stappenplan
  • omgaan met typische “opruim-valkuilen”  
  • inzicht krijgen in jouw opruim-stijl en hoe je het makkelijker maakt voor jezelf
  • verdergaan op eigen kracht en op een manier die jij kan doorzetten en onderhouden 

Dit kan je verwachten

  1. Na afloop van de eerste sessie ga je aan de slag met een stappenplan en een concrete opdracht. 
  2. De tweede sessie evalueren we hoe het opruimen en ontspullen thuis is gegaan. We gaan in op de valkuilen en hoe je deze slim kan omzeilen. Thuis oefen je daarmee verder.  
  3. De derde sessie gaan we dieper in op het maken van beslissingen over spullen en doe je inzichten op over jouw opruim-stijl en die van anderen. We bespreken ook hoe je zelf verder kan zodat je blijvend van het resultaat kan genieten. Immers, een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!
  4. De vierde sessie is een aantal weken later en vormt voor jou een stok achter de deur. We bespreken hoe het iedereen is vergaan en nemen de tijd om zowel de gemeenschappelijke uitdagingen als jouw individuele vragen door te nemen. Zo kan je met frisse moed en nieuwe inzichten verder gaan met ontspullen.
De ervaring leert dat je veel van je medecursisten leert en elkaar inspireert. Daarom kan je (optioneel) deelnemen in de WhatsApp groep waar we elkaar motiveren en ik tussen de sessies jouw vragen beantwoord.

Praktische informatie

Cursusdata (4 x vrijdagochtend)

28 okt | 4 nov | 18 nov | 16 dec

Tijd

9.30-11.00 | Online via Zoom

Groepsgrootte

Min. 6 - max. 10 deelnemers

Investering

€110 (inclusief 21% btw)

Ervaringen van deelnemers

Motiverend om wat je al lang van plan was maar niet van de grond krijgt systematisch aan te pakken.
Elke les voelde voor mij als een deadline. blijkbaar had ik dat nodig. grote monsterprojecten werden opgedeeld in kleinere deelstapjes en werden behapbaar. Erg inspirerend!
people, character, faces
Tamar
uit Amsterdam
Goede docent met kennis van zaken, goede sfeer, leuke opdrachten.
Zeer behulpzame docente en ik heb naast veel praktische tips van haar ook goede ideeën opgedaan van de medecursisten doordat er voldoende ruimte voor interactie was.
people, character, faces
Deelnemer
cursus ontspullen maart '22
Het heeft me veel rust en ruimte opgeleverd!
Ik geloofde niet zo in het mentale effect van opruimen en ontspullen, maar het heeft me veel rust en ruimte opgeleverd!
people, character, faces
Cynthia
uit Amsterdam

Heb je twijfels of vragen over de cursus
Neem gerust contact op, ik sta je graag te woord.