Waar kan ik met mijn spullen terecht?

Waar laat al die dingen die weg mogen? Met een aantal toegankelijke ‘afvoerlijnen’ in jouw buurt wordt het een stuk makkelijker om afscheid te nemen van spullen die nog in goede staat zijn. Daarom geef ik je in deze post een overzicht van plekken waar je terecht kan. Heb je moeite om spullen de deur uit te werken? Lees dan ook mijn tips die dit sneller en makkelijker voor je maken

  • Locaties in regio Amsterdam
  • Online verkopen
  • Doneren
  • Recyclen

Locaties in regio Amsterdam

Op onderstaande kaart vind je allerlei initiatieven, zoals kringloopwinkels en tweedehands winkels, waar je kleding, boeken en andere spullen kan verkopen of doneren in regio Amsterdam. Door te klikken op de kaart krijg je een lijst met alle namen en adressen te zien. Heb je een tip of wil je jouw initiatief op deze kaart toevoegen? Dat kan hier.

Heb je spullen die niet meer in goede staat zijn, maar waarvan de materialen hergebruikt of gerecycled kunnen worden, breng ze dan naar de milieustraat of afvalscheidingsstation in jouw gemeente. Dit is een overzicht van alle afval- en recyclepunten in de gemeente Amsterdam.

 

 

Online verkopen

 

Doneren

Recyclen

Voor kapotte spullen waarvan de materialen hergebruikt of gerecycled kunnen worden kan je terecht bij de dichtsbijzijnde milieustraat in jouw gemeente of vaak nog dichterbij:
 
  • Grote elektrische apparaten kun je gratis inleveren bij de winkel als je een nieuw vergelijkbaar apparaat koopt (bijvoorbeeld een broodrooster of waterkoker), of laat het meenemen als het nieuwe apparaat bij je thuis wordt gebracht (wasmachine, koelkast, televisie). Dat kan ook bij online aankopen! (Bron: Milieu Centraal)
  • Kleine elektrische apparaten (zoals een elektrische tandenborstel, elektrisch gereedschap of mobiele telefoon) kun je op veel meer plekken kwijt, zoals bouwmarkten en supermarkten waar een Wecycle.nl inleverpunt is. Vergeet niet om de snoeren en opladers erbij te doen! 
  • Textiel breng je naar een kledingcontainer in jouw buurt, zoek simpelweg op Google Maps voor de dichtstbijzijnde kledingbak. 

Zie je door de bomen het bos niet meer en zou je graag hulp willen met ontspullen? Laten we eens bespreken wat de mogelijkheden zijn, neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Vragen of reacties? Ik lees en beantwoord alles.x
()
x